0 0 votes
rating

Planifici o petrecere, dar nu știi de unde să începi? Experții noștri au stabilit pașii esențiali pentru a vă ajuta să găzduiți un eveniment memorabil. Lasă stresul în urmă cu lista noastră completă de planificare a petrecerilor!

Cu o lună înainte sau chiar mai mult:

Stabiliti data și ora

Ține minte o dată, dar nu te reduce la o singură zi. Fii flexibil și verifică dacă cei mai importanți oaspeți sunt disponibili pentru data aleasă. Dacă aveți un loc preferat în care doriți să vă organizați evenimentul, este bine să vă consultați în prealabil cu locatia pentru a vedea dacă sunt disponibile pentru închiriere în ziua selectată.

Petrecere tematica?

Decideți ce tip de petrecere doriți să găzduiți și să rezervați / decorați locația în consecință.

Pregatiti lista cu invitați

Decideți pe cine doriți să invitați, ținând cont de faptul ca prezența preconizată este de obicei în jurul valorii de 70-80%.

Stabiliți-vă bugetul

Fii realist și incearca să economisești. Nu toate lucrurile sunt importante si nu vor avea un impact semnficativ asupra succesului unui eveniment.

Închiriați un local sau găzduiți-l la voi acasa.

Alegeți dacă doriți să vă găzduiți petrecerea într-un anumit loc sau acasă. Rețineți numărul de invitați pe care intenționați să-i invitați și activitățile pe care le veți organiza. Găzduirea la domiciliu vă poate economisi mulți bani, dar inchirierea unui spațiu vă poate ușura viața și scapa de stres.

Rezerva un dj/formatie si alte servicii extra

DJ, trupe și cabine foto sunt opțiuni populare – trebuie doar să vă asigurați că administratorul locației știe ce planificați în avans.

Pregateste singur meniul sau angajeaza o firma de catering

Luați în considerare nevoile tuturor. Musafirii au alergii sau cerințe dietetice speciale? Dacă vă ocupați de gătit, creați un meniu care este ușor de pregătit și, de asemenea, va fi pe placul tuturor. Dacă folosești servicii de catering externe, asigurați-vă că le dati suficiente informații, toate detaliile importante sunt necesare înainte de a începe să propună un meniu.

Trimite invitatiile

Invitațiile dvs. ar trebui să includă data și ora, locatia, codul vestimentar și tema petrecerii. Pe lângă invitațiile pe hârtie, puteți crea și o pagină de eveniment pe platformele de socializare, cum ar fi Facebook.

Cereti ajutor

Dacă ați rezervat o locație, aflați cine va fi persoana care se va ocupa de evenimentul dumneavoastra. Dacă vă ocupati singuri de organizare, încercați să vorbiti cu câțiva prieteni apropiati pentru a va da o mână de ajutor în ziua respectivă.

Cu trei săptămâni înainte:

Planificați detaliile

Cercetează Pinterest, bloguri și reviste pentru decorațiuni și idei de petrecere care se potrivesc cu tema aleasa de tine.

Schiteaza programul

Încearcă să creezi o schita a programului pentru petrecerea ta. Pe lângă faptul că verificați dacă aveți suficiente activități pentru evenimentul dvs., vă va oferi, de asemenea, o prezentare generală a modului în care petrecerea ar trebui să progreseze.

Creați un plan pentru asezarea la mese, dacă este nevoie

Dacă aveți peste 50 de invitați este recomandat sa creati un plan pentru asezarea invitatilor la mese. Asigurați-vă că așezați oamenii în mod egal între cei care se cunosc și cei care nu se cunosc, pentru a încerca să încurajați socializarea. Luati in calcul:

  • varsta,
  • hobbyuri si interese comune,
  • au venit insotiti de un partener,
  • fumatori sau nefumatori,
  • sunt persoane energice care vor sa danseze sau prefera o discutie discreta la un pahar de vin.

Cu o săptămână înainte:

Suna sau trimite un e-mail/mesaj persoanelor care nu au răspuns încă la invitația dvs.

Faceți o listă de melodiile preferate pentru petreceri

Muzica va da tonul atmosferii pentru restul petrecerii. Încercați să scoateti oamenii la dans cat mai devreme, dar nu puneti toate “hit-urile” momentului de la inceput! Construiți atmosfera pe parcus. Puteti incepe cu 1 -2 melodii mai lente, apoi continua cu muzica latino / balade clasice rock, si bineinteles macar o hora romaneasca.

Confirmați toate livrările și comenzile

Verificați că ați comandat tot ce aveți nevoie și că va ajunge înainte de ziua cea mare.

Vorbește cu vecinii

Dacă găzduiești o petrecere acasă, este absolut necesar sa anunțați vecinii. Comunicați cu ei pentru a vedea dacă au o problema cu un nivel ridicat al volumului muzicii sau daca va pot ajuta cu cateva locuri de parcare. Vecinii nu sunt intotdeauna “inamicul” vostru, de cele mai multe ori, daca ii tratati cu respect, nu vor avea nici o problema ca dati o petrecere. Desigur, îi puteți invita si ati scapat de o grija in plus!