0 0 votes
rating

Image Source: Unsplash

Fie că participi ca invitată, domnișoară de onoare sau cavaler de onoare, poate fi descurajant să știi exact ce să porți la o nuntă. Acest lucru se datorează faptului că există reguli diferite în funcție de locul în care are loc nunta (biserică, birou de înregistrare și așa mai departe), dacă este seara sau ziua, și tipul de cod vestimentar – dacă există unul. Așadar, chiar și pentru cei care au participat la o mulțime de nunți înainte, poate fi ceva surprinzător cât de repede aceste lucruri se pot întoarce împotriva ta. În această postare pe blog vă prezentăm câteva sfaturi utile despre cum să vă îmbrăcați pentru orice nuntă. Citiți mai departe pentru sfaturi care vă vor ajuta să arătați cât mai bine de sus până jos…

Ce să porți la o nuntă: ce trebuie să faci și ce nu trebuie să faci

De ce nu – Verifică întotdeauna textul invitației (și e-mailurile de follow-up, dacă există), iar dacă nu se specifică, atunci întreabă întotdeauna mireasa care anticipează că va fi codul vestimentar. Dacă cineva te invită să fii însoțitoarea lui și nu ești sigură cu ce să te îmbraci, poți oricând să găsești mireasa pe rețelele de socializare și să îi trimiți un mesaj direct. Don’ts – Nu presupuneți că o nuntă de zi va fi informală sau că o nuntă de seară va fi formală. Nu vă bazați prea mult nici pe ținuta invitaților din băncile din jurul dumneavoastră, deoarece oamenii ajung uneori târziu sau vin cu copii care ar putea fi treji. Nu purtați nimic care ar putea fi prea revelator sau ceva care să atragă prea mult atenția asupra dumneavoastră. Nu mergeți doar cu ceea ce credeți că vor purta toți ceilalți. Nu purtați nimic care ar putea fi nepotrivit într-o biserică sau într-un birou de înregistrare.

Nunțile de dimineață

Lucrul cheie de reținut aici este că ar trebui să fiți mai formali. Dacă participați la o nuntă de dimineață, ar trebui să fiți un pic mai formal decât la un eveniment de zi. Dacă este în timpul săptămânii, un costum va fi bine, deși un costum elegant casual, sau chiar un costum casual ar putea fi acceptabil. Încearcă să eviți să porți ceva prea strălucitor sau prea tare. O bună regulă de bază, este să încercați să vă amestecați cu mirele și cavalerul de onoare.

Nunți de zi

Dacă nunta este în timpul zilei, există o etichetă vestimentară mai puțin rigidă, dar dacă nu cunoașteți cuplul, ar trebui să greșiți pe partea de formalitate. Dacă cuplul este tânăr și dezinvolt, purtați haine casual, dar dacă tinerii căsătoriți sunt mai în vârstă, atunci un costum casual ar fi de preferat. Din nou, ar trebui să vă amestecați cu mirele și cu cavalerul de onoare, așa că dacă mirele poartă un sacou, ar trebui să purtați și voi, iar dacă mirele poartă blugi frumoși, ar trebui să purtați și voi blugi frumoși.

Nunta de seară

O nuntă de seară este, de obicei, mai relaxată decât o nuntă de zi. Dacă evenimentul este doar pentru adulți, puteți merge casual sau chiar formal, indiferent de cuplul care îl găzduiește în orice cod vestimentar, ar trebui să purtați ceva între business casual și formal. Dacă există o cină sau o masă la nuntă, atunci ar trebui să porți ceva care este mai potrivit pentru o cină.

Nunți la oficiul de stare civilă

Dacă participați la o nuntă la biroul de înregistrare, este important să fiți puțin mai formal decât la o nuntă în timpul zilei. Ar trebui să purtați un costum, o pereche de pantaloni eleganți și o cămașă cu mânecă lungă. Dacă nu sunteți sigur cu privire la formalitatea evenimentului, cel mai bun sfat ar fi să întrebați mireasa cum ar dori să vă îmbrăcați și să verificați codul vestimentar al oficiului de stare civilă. Dacă există un cod vestimentar, ar trebui să îl respectați fără greș și fără discuții. Dacă nu există un cod vestimentar clar, ar trebui să o întrebați pe mireasă cum ar dori să vă îmbrăcați. Dacă este posibil, încercați să obțineți această informație înainte de eveniment, astfel încât să puteți cumpăra o ținută adecvată.

Nuntă cu cravată neagră sau de seară

Dacă participați la un eveniment black tie, există câteva lucruri de care trebuie să țineți cont. Primul lucru este să aflați care este codul vestimentar al evenimentului. În caz de dubiu, este întotdeauna mai bine să te îmbraci prea bine decât să te îmbraci prea puțin. De asemenea, este important să știți la ce oră are loc evenimentul. Un eveniment tradițional cu cravată neagră are loc în timpul serii. Ar trebui să purtați un smoching cu cravată, o centură și pantofi de gală. În mod tradițional, femeile purtau rochii de seară lungi, dar tot mai multe femei optează în schimb pentru rochii de cocktail.

Determinarea codului vestimentar

Cel mai bun lucru pe care îl puteți face dacă nu sunteți sigur care este codul vestimentar este să o întrebați pe mireasă. Dacă nu doriți să întrebați direct mireasa, puteți găsi numele acesteia pe invitație sau pe site-ul de nuntă al cuplului. Odată ce ai aflat numele ei, poți încerca să o cauți pe Facebook sau pe Instagram, unde îi poți trimite un mesaj privat. De asemenea, îl poți întreba pe cavalerul de onoare al mirelui sau pe părinții mirelui cât de formal este evenimentul și care este codul vestimentar. Aceștia ar trebui să fie în măsură să vă spună ce ar trebui să purtați. Dacă nu știu, pot oricând să afle de la mireasă.

Confirmarea cu mireasa și ceilalți invitați a ținutei.

Dacă nici după ce ai confirmat cu mirele și cu însoțitorii săi codul vestimentar, tot nu ești sigură, poți încerca să le întrebi pe însoțitoarele miresei. De asemenea, poți încerca să afli ce poartă ceilalți invitați, dar ține cont de faptul că invitații pot fi uneori înșelători când vine vorba de ceea ce poartă. De asemenea, trebuie să țineți cont de faptul că invitații au tendința de a se îmbrăca mai lejer pentru evenimentele de zi decât pentru cele de seară. Întotdeauna ar trebui să greșiți pe partea de formalitate atunci când vine vorba de ținuta de nuntă. Vei arăta extrem de deplasat dacă te prezinți la un eveniment de zi într-un smoching sau într-o rochie formală. De asemenea, ar trebui să vă asigurați că ținuta dvs. este potrivită pentru locația evenimentului.

Concluzie

Sperăm că acest articol te-a ajutat să înțelegi cu ce să te îmbraci la o nuntă, fie că este de zi sau de seară. Chiar dacă știi ce să porți, poate fi complicat să știi ce se potrivește cu ce, așa că nu-ți fie teamă să întrebi pe cineva dacă nu ești sigură! Nu uitați, este întotdeauna mai bine să fii prea bine îmbrăcată decât prea puțin îmbrăcată. Și confirmă întotdeauna codul vestimentar cu mireasa și cu însoțitorii ei, astfel încât să nu apari din greșeală în ceva prea casual sau prea formal.